Home

Hoera! Een bodaboda voor Lwengo

Image

dag lieve lezers!


Wat met een klein wensje of eigenlijk verlangen begon voor de feestdagen... groeide uit tot een groot succes!

Ik kan jullie met trots mededelen dat er een bodaboda aangeschaft kan worden op het project in Lwengo!

Een poosje geleden, deed Anthony (projecteigenaar in Lwengo) een oproepje via Facebook. Hij vertelde dat er dringend een boda nodig was. De boda die hij op de foto liet zien, heeft zijn diensttijd wel gehad. Ik kan mij de vele ritjes er op nog goed herinneren. Geen idee hoeveel, al weet ik zeker dat er meer dan 200 vrijwilligersbillen op hebben gezeten. Oa mijn billen ook! In 2011 toen ik voor het eerst achterop de rode boda sprong... dacht ik... oh lieve help... als dat ding maar boven aan de helling mag komen.. en guess what... we made iT.

week 24 vervolg van foto's

Image

zoals beloofd de fotootjes van de afgelopen week!

zoals beloofd de fotootjes van de afgelopen week!
wat zal ik ze gaan missen al die mensen!!...


maar ben toch ook benieuwd hoe schiphol er ook al weer uit zag..

en hoe het thuis allemaal is en ruikt .. hoe de vloerbedekking weer onder mijn voetjes kriebelen zal.

de hond lekker knuffelen

de aardbeienslof en appeltaart.. ;-)

en de haring?

ik zit nu nog in Entebbe en zal vanavond de lucht in gaan. En dan is het echt even slikken... maar toch is deze dag aangebroken dat ik weer naar huis mag gaan.

ik kan er nog een hoop van zeggen.. maar ik droom liever nog even verder....

zo kwam ik het liedje tegen van Acda en de Munnik
Zeer toepasselijk...


Nog even blijven
Nog even hier

week 24 Webale and Welaba lovely Uganda

Image

Mijn laatste blog.....in Uganda....

Vreemd..

kan het mij nog zo herinneren dat ik op 28 december aan het inpakken was. En op 29 december was ik aan het inpakken voor het echie... en mijn eerste blog maken een dag voor vertrek.

zo ook nu. een dag voor vertrek.. morgen ga ik naar huis.

ik heb de woorden, dan ga ik naar huis veel in mijn achterhoofd gehouden deze week. Ik wil eigenlijk niet maar toch ook weer wel.

je hebt hier zo'n mooi leven opgebouwd en het is toch gewoon fantastisch dat je hier zulke lieve mensen hebt ontmoet en ook veel vrienden hebt gemaakt. je vaste personen hebt voor het vervoer, eten, de bekende plekken etc...

ik heb deze week al eerder op mijn computer een berichtje gemaakt die ik als weblog ging gebruiken maar toch voel ik dat ik hier niet echt mijn emoties in kwijt kan.

vandaar dat ik nu even dit berichtje maak.

week 23 en mijn verjaardag op zn ugandees

Image

4 juni

vandaag stenen gemaakt en op pad geweest met jodie. dat was erg gezellig. we hebben nog mooie fotoos gemaakt bij de waterput en deze keer hebben we wel 31 stenen gemaakt! dat is hartstikke veel want jodie en ik waren de enige samen met de local volunteers. celine theo en jopie zijn wezen metselen. het was een bijzonder warm temperatuurtje! het was echt hard aanpoten maar we mogen zeer trots zijn op het resultaat!

's middags ben ik bij tonny en feibi geweest. maar ook bij de mama van naka om te vragen hoe het er voor staat m.b.t. mijn bestelling in souvernirs. het komt allemaal goed en ze moet er nog een aantal maken maar ik heb er vertrouwen in dat ik het allemaal wel voor ik naar huis ga in mijn koffer kan krijgen!

wat gezellige fotootjes van het afgelopen weekend

Image

mijn verjaardag gingen we hier in de backpackkers vieren. En de groep had bedacht dat dit wel uitbundig moest.

ik kreeg een lijst met to do dingen.

bijvoorbeeld, een sprinkhaan eten, een vis vangen. 5 mooie jongens (donkere) free hugs geven etc.
echt super grappige dingen.
10 punten stonden er op mijn lijst.

ik heb echt genoten van die middag.


en ik kreeg de instructie om eind van de middag uit het centrum van de backpackkers te blijven. En op mijn kamer te wachten tot ik geroepen werd en ik naar buiten mocht komen.

en toen ik buiten werd geroepen hadden ze de tuin mooi om weten te versieren en zouden er nog meer gasten komen.
en ik trakteerde op een buffetje. en toen ineens kwamen alle local volunteers van lwengo, naar de backpackkers!!! ze zagen er allemaal heel mooi uit. anthony had een keurig pak aan! ! !

week 22 :-)

Image

Zo vloog ook wederom deze week zo weer om!

24 mei:

gelukkig zijn paps en mams en tams veilig thuis aangekomen. opa en oma hebben mij nog eventjes gebeld en dat was ook wel weer gezellig.
vandaag zijn theo en ik terug geweest naar baby Simon. en we besluiten om met het kindje naar de byansi clinic te gaan. omdat het toch echt noodzakelijk is. De dokter was ook erg blij dat we deze stap hadden genomen. we hebben besloten om de consulten tot nu toe te betalen van het sponsorgeld.
We hebben nog geen groot concreet doel wat we met het maandelijke sponsorgeld gaan doen en we vonden dit echt ook wel een prioriteit dus zo gezegd zo gedaan. en dus zaten we diezelfde middag nog bij de dokter.

Week 20 en 21 Lwengo

Image

Zo gaan we hier weer vrolijk verder:
17 mei:

Aankomst Lwengo.

We zijn dus bij het huis aangekomen, spullen uitgepakt en toen vrij snel door naar school gegaan. Waar we een prachtige warme begroeting kregen van de kinderen in de mooie oranje schoolpakjes met hun goude keeltjes. Super wederom om weer een uitvoering mee te maken! ! ! Pap mam en tam waren meteen verkocht en begrijpen het gevoel van Lwengo..! T is ook logisch. Het meest leuke project ever! ;-)

Na de uitvoering zijn we door het dorpje naar huis gewandeld, waar de vrijwilligers een aardige voorbereiding hadden getroffen en de hapjes en drankjes had klaar gemaakt op de koffer. Heerlijk buiten gezeten op moeders verjaardag ;-)
We hebben nog oude overhemden van pap uitgedeeld, wat sponsorgeld bij kantoor achtergelaten en we zijn nog even gaan genieten van de hapjes en drankjes.

Week 20 Rakai en 21

Image

het vervolg van week 19 typ ik hier ook maar bij..
T wordt een lange weblog want ik heb echt zo weinig tijd gehad om alles te uploaden en-of bij te werken!! Maar.... ga er maar eens voor zitten..
ik was volgens mij gestopt bij 9 mei, dus ik ga vrolijk verder naar de dag dat mijn fam kwam!!

10 mei:
yes yes yes het is zo ver! busje komt eraan! Samen met Joseph en Andrea (is een vriend van Joseph en eigenaar van een mooi busje) vertrekken we dan rond 10.30u naar Entebbe.
We pikken Laura eerst op bij Chedra, zij gaat eerder weg naar Kenia om daar te reizen met haar vriend.
daarna zullen Marjorie Angela en Miranda ook naar Kenia vertrekken, om daar nog het mooie in kenia te bekijken. Super leuk voor die meiden dat ze dat allemaal hebben rond gekregen! Echt handig ook want de interline vlucht is zeer goedkoop dan dat je dit vanuit nederland zou doen.

Week 19, zoals beloofd

Image

Dag daar zijn we dan!


07-05:
Nog maar 3 nachtjes.

Vandaag een beetje rondgelopen in het ziekenhuis. Eigenlijk geen gekke dingen gebeurd. We zijn allemaal bezig met ons vertrek. En ik ook natuurlijk want donderdag zie ik mijn ouders weer.
We hebben er allemaal zin in. We zijn in het ziekenhuis nog eventjes naar alle zusters geweest. foto hier en een foto daar. want we willen ook nog foto's uit delen. We hebben ook nog flink wat baby's geknuffelt. Geweldig leuk blijft dat. Dat levert natuurlijk ook weer de mooie plaatjes op.

We zijn ook nog even om het hoekje wezen kijken bij de schilder. Hij was echt al zooooo veel verder dan dat wij hadden gedacht. het was eigenlijk een beetje wachten op de Muzungu's want, ... de Cartoons, nijntjes mochten op de muur gemaakt worden. super vet om dat dus te gaan en mogen doen.

week 19 langzaam aan mijn gedachten op andere vooruitzichten!

Image

Zondag:

Elise besloot om bij Foho te blijven en daar deze maand door te brengen.
Waarom..? omdat rakai toch andere verwachtingen had geschept bij haar.
We waren dus weer met het vertrouwde clubje.op de een of andere manier kan ik geen tekstmeer plaatsen? ik beloof jullie zondag een verhaal. en de rest van de foto's..
website is ook weer bijzonder traag.. kan mijn weblog ook niet wijzigen.. zal wel weer een foutje in de website zitten..

week 18 qday etc.

Image

Dag mensen!

Week 18, kort verslag dit keer.

Net de dag voor we naar Kampala gingen waren er rellen in de martin road waar wij zouden verblijven.
We hopen natuurlijk dat de ambassade ons niet helemaal laat afreizen naar kampala als het niet veilig is.

Elise voelde zich nog niet helemaal thuis in rakai.
Ze besloot om naar Foho te gaan. Dat betekende dus dat zij de bitterballen en frikandellen en qday mis liep.. maarja.. oke..

Wij zijn wel naar Kampala gegaan. (Marjorie, Miranda, Anne, en ik project rakai. Angela en Laura van Chedra, Jodie en Rick en Rich van Lwengo )
de ''nieuwe'' groep bleef achter in masaka.

We zijn mooi op tijd aangekomen bij ons slaapplekje.

Op naar de winkelmall, pizzaatje achterover gedrukt, want helaas was onze butcherygrill gesloten... et was zondag he..

foto's weel 17

Image

be- more site doet weer een beetje vreemd.. dan maar zo proberen apart onder het verslag de foto's up te loaden...

sorry voor het ongemak.xx

Week 17 2e maand rakai

Dag lieve mensen


Hier weer een klein berichtje vanuit het Uganda waar ik nu al weer 4 maanden ben!!!

Ik vermaak mij nog altijd prima!

Na de 3 nachten kliniek was het weekend voor ons een beetje Polam, Pola/rustig aan.
Ik heb op zich nog wel genoten van de Rice Porage die Roos (werkt in de Backpackkers) voor mij klaar maakte.

Ook hebben we Branda uitgewappert want die is nu naar Kampala met fam, die haar op komt zoeken.
Mijn fam komt ook zoals jullie weten!! Ik tel de dagen bijna af. Het is super vet dat ze komen! Ook dat Tamara deze grote uitdaging, stap heeft gezet om zich tegen het stof en vuil te weren ;-) zeg maar gedag tegen je mooie hakken en pumps, en hallo tegen je lelijke platte stampers ;-)
Ik weet zeker dat je het leuk gaat vinden hier!!

Maandag hebben Anne en ik nog eventjes in de stad rondgewandeld en toen kwamen we de be-more bus al tegen bij de stanbic bank.

Week 16

Image

Daar is de weblog dan weer.

Heb echt niet veel te melden want heb de hele week in het ziekenhuis gelegen. gelukkig mocht ik op donderdag avond naar huis met Marjorie.
De dokter wil ons wel nog ff terug zien op a.s. vrijdag maar wij besloten dat we het maar na het Kampala koninginneweekend doen.
;-) je weet maar nooit of je nog met een berg pillen weg komt :P

totaal kostte mij het ziekenhuis een dikke 160 euro.
best wel wat geld... al zou je zeggen als nederlander, t valt wel mee.
Toch merk ik in mijn Ugandese knip dat dit best een ''aanslag'' was op mijn geld. maarja...
;-) gelukkig komen we ook weer thuis en kan dit mooi naar de verzekering worden opgestuurd.

Het weekend hebben we ons rustig gehouden. En veel water drinken.
Rijstepap, appels rijst aardappels eten. En groentes.
Mijn buikje heeft alleen 's ochtends wat kuren, maar na het toilet is de kramp weer weg.

ziekenhuis nacht 3 zit erop.. wat een flop mag je NOG niet weg..:S

Image

pfff

fijn he...
zit je je aan je dieet te houden... rijst, (droge meuk) zoute broodjes ZONDER BELEG, soep, appels. thats all.
je mag geen:
met de NA DRUK OP GEEN:
- zoete limonade
- koekjes biscuits
- eieren
- suiker
- rolex
- eggrolls
- chapati's
- biefstuk stroganoff

EIGENLIJK ALLES WAT IK LEKKER VIND MAG NIET!

enfin..
gister avond is de dokter geweest. dokter vreemd en dokter kamada. Kamada is een goede arts heb ik het meeste vertrouwen in. dokter vreemd is echt vreemd. man van weinig woorden, kreunt meer en smoest mij net wat te veel.
Niet handig, kweekt achterdocht!

Marjoor en ik zijn het zat hier willen graag naar huis.
Maar dat is helaas nog niet zo ver.

Marjoor moet 5 l. water drinken en goed eten, en van de diaree afkomen.

Alle berichten

Sanne Streefkerk

Name: Sanne Streefkerk
Leeftijd: 30

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 21 mei 2012 tot 15 jun 2012

Was vrijwilliger bij Rakai van 26 mrt 2012 tot 18 mei 2012

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 02 jan 2012 tot 23 mrt 2012

Over mij:

Hallo ik ben Sanne Streefkerk 28 jaar en bijna verpleegkundige .
Van 30-12-2011 tot 16-06-2012 , half jaar dus, mocht

Meer...