Week 19, zoals beloofd

Dag daar zijn we dan!


07-05:
Nog maar 3 nachtjes.

Vandaag een beetje rondgelopen in het ziekenhuis. Eigenlijk geen gekke dingen gebeurd. We zijn allemaal bezig met ons vertrek. En ik ook natuurlijk want donderdag zie ik mijn ouders weer.
We hebben er allemaal zin in. We zijn in het ziekenhuis nog eventjes naar alle zusters geweest. foto hier en een foto daar. want we willen ook nog foto's uit delen. We hebben ook nog flink wat baby's geknuffelt. Geweldig leuk blijft dat. Dat levert natuurlijk ook weer de mooie plaatjes op.

We zijn ook nog even om het hoekje wezen kijken bij de schilder. Hij was echt al zooooo veel verder dan dat wij hadden gedacht. het was eigenlijk een beetje wachten op de Muzungu's want, ... de Cartoons, nijntjes mochten op de muur gemaakt worden. super vet om dat dus te gaan en mogen doen.
We hebben de schilder geld gegeven, aangezien Bennon een beetje traag is met het geld. Weer voorgeschoten. We hebben met zijn allen besloten de 2 kleine kamertjes te doen. Kim mag zelf natuurlijk bepalen wat zij op haar muur wil. Maar dat kan pas als zij in Juni terug zal komen uit Nederland.

we zijn na het ziekenhuis nog langs het postkantoor gewandeld. Helaas had ik geen post (al weer niet ) gelukkig zouden paps en mams nog wat post voor mij mee nemen. Maar toch vreemd. Wel blij voor Marjorie hoor, zij had een pakketje gehad van een kindje van een kennis, die was vol interesse over wat marjorie hier allemaal doet. Helaas zaten er geen bitterballen in het pakketje ;-) waar we allemaal op hoopten :P
Ook Miranda had een kaartje gehad.

Daarna hebben we onze billen op de stoelen geplaatst bij de Pub. ff biertje doen. Relaxen. We hadden verder nog veel regeldingetjes gedaan en soms word je er wel een beetje moe van om die ugandesen achter de Gomez aan te zitten.

We hadden eigenlijk geen zin om te koken dus we besloten dat we dan maar lekker een deurtje verder zouden gaan, namelijk het Serena hotel. Dus dat was weer smullen. Dit keer Fishfingers gegeten.
Lekker! t was net Iglo visticks met een beetje fantasie dan he;-)

Ook nog ff naar binnen geweest om wat prijzen te bekijken als mijn ouders hier komen.

We hadden nog wat frietjes over. We hebben ze in een zakje gestopt en deze heb ik aan de overkant van de straat gebracht. Daar stond een jongetje die wat verlegen was en van mij weg liep. Toen kwam zijn vriendje eraan. Hij durfde het zakje wel aan te pakken. Zo blij en springende rende hij weg. Thankyou muzungu webale nyohh nyoh nyohhh!!

Geweldig! het is voor ons als vrijwilligers een gevoelig punt hier, om eten weg te gooien. Dat doe je niet hier. Ook al brengen wij onze vuilnis weg dan is het nog nooit weggegooid, men staat namelijk gewoon te wachten tot wij weg zijn om vervolgens nog te speuren naar eten of spullen.
Blijft soms gek dat zij wel oud/beschimmeld brood eten.... tja.. het is niet lekker. niet gezond. maar toch begrijp ik ook wel dat als die hongerige mensen niets hebben, een beschimmelde boterham goed verteren kunnen. Dan heb je toch nog wat!!!
Tja..

Ondertussen was de man van ons bed bezig om het stapelbed op goede hoogte te krijgen.

Het stapelbed was af toen we terug kwamen. Hij is nu alleen zo hoog dat ik een trapje nodig heb.. want zo lenig ben ik nou ook weer niet. Helaas had hij geen hout meer over om even een trapje te knutselen, dus gebruik ik de overige 5e stoel maar.
Nu moet ik alsnog behoorlijk apekooien om in mijn mandje te geraken. ;-)

Lekker slapen en morgen aan de schilder!!

08-05
Schildertenue aan. Ook ondertussen nog (het regende weer) mijn koffer inpakken en her en der mijn spullen verzamelen. T moet straks allemaal mee naar Masaka, dan weer door naar Lwengo. Eind van de week zit ik in Entebbe, en de week erna moeten we op vrijdag uit het appartement zijn.
Maar aangezien ik met paps en mams en tam nog ga door travelen naar Lwengo is het toch handiger dat ik alvast al mijn zooitjes in de backpackkers heb staan, kan ik dat weer in Etappes mee nemen ;-)

Gisteravond heeft Marjorie allerlei Nijntjes op een grote flap-over getekend. Vandaag aan de muur geplakt en deze met een marker overgetrokken. En dat werkte beter dan verwacht! dus binnen een mum van tijd konden de potten verf open. En heerlijk eindelijk aan de schilder.

Ieder koos een nijn uit, gaan met die banaan.

Ik heb de nijn met trein gemaakt. Super leuk!

We merkten eind van de dag nog wel dat we een paar kleuren misten en dat we dat moeilijk konden mixen aangezien ons kleuren schema wat wij met scheikunde altijd leerden niet van pas komt/niet werkt.
Het werd allemaal grijs of donker rood. Niet echt lekker en mooie kleuren.
Nog maar een paar potten verf in de bestelling en morgen maar weer verder. Je bent er echt een tijd mee bezig. Hopen dat je dan genoeg tijd hebt want we naderen allemaal ons einde van et project...
De tijd gaat zooo vlug!!
Maar... :-) dat wil ook voor mij zeggen, dat mijn ouders en zus er straks zijn!!
Vanavond zullen ze mij nog een keertje bellen. Ook opa en oma belden mij nog eventjes. We hebben ook nog Tembo, Izaak en Sylvia Tue op bezoek gehad. Ze hebben genoten en wij ook. We hebben Marshmellows boven een kaars gehouden en die heerlijk opgesmikkelt.
Het was een gezellige avond!

09-05:

Nog 1 dagje lekker schilderen. En mijn hoofd op Entebbe natuurlijk. Morgen na 4,5maand zonder ouders en zus in real life alleen skype contact gezien.

Sorry laptop is leeg, heel de dag geen stroom. en nu is mijn accu leeg... :-(


Morgen weer een kans.

Nu vanavond ons afscheidsfeestje.
En morgen gaan we struisvogel rijden. hopen we als de wolkjes het toe staan...

Pa en ma en tam hebben het meer dan meer naar het zin. zij zullen ook nog een stukje in mijn weblog schrijven als de accu weer vol is.

Liefs kussen knuffels en bye bye mokuano's !!
Encha!

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Maarten

Veel plezierige, gezellige, fijne en mooie momenten gewenst met elkaar!!

Liefs,Maarten

Wout van Veen

Dag Sanne,

Heel veel plezier samen met ouders/zus. Geweldig om samen een stuk mee te maken, ruiken, proeven, voelen, zien, horen.......

Hartelijke groet,
Jolanda en Wout van Veen

Gerda&Jan

Hallo Sanne.
Hartelijke groetjes van ons en wil jij moeder Marga van ons feliciteren!
Een groet vanaf de luitgardestraat

coby boot putten

Hoi Sanne,
Wat heb je weer mooie kindjes op de foto.
Hoe komt het dat het ene kindje zwarter is dan het andere? En dan nog die berg kleren die je op de foto hebt gezet. Je schrijft erbij"Wat is dat". Ik kan het niet verzinnen.
Misschien zien we de volgende keer de oplossing.
Terwijl ik dit schrijf hoor ik de hond die bij Wilma en Kees is. Rob gaat hem uitlaten.
Tot de volgende keer.!!! Succes en sterkte. Geniet ervan.
Coby Boot

Aquxq161i

http://www.sexyindians.mobi
<a href="http://www.sexyindians.mobi/">http://www.sexyindians.mobi</a>

Sanne Streefkerk

Name: Sanne Streefkerk
Leeftijd: 30

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 21 mei 2012 tot 15 jun 2012

Was vrijwilliger bij Rakai van 26 mrt 2012 tot 18 mei 2012

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 02 jan 2012 tot 23 mrt 2012

Over mij:

Hallo ik ben Sanne Streefkerk 28 jaar en bijna verpleegkundige .
Van 30-12-2011 tot 16-06-2012 , half jaar dus, mocht

Meer...