Week 20 en 21 Lwengo

Zo gaan we hier weer vrolijk verder:
17 mei:

Aankomst Lwengo.

We zijn dus bij het huis aangekomen, spullen uitgepakt en toen vrij snel door naar school gegaan. Waar we een prachtige warme begroeting kregen van de kinderen in de mooie oranje schoolpakjes met hun goude keeltjes. Super wederom om weer een uitvoering mee te maken! ! ! Pap mam en tam waren meteen verkocht en begrijpen het gevoel van Lwengo..! T is ook logisch. Het meest leuke project ever! ;-)

Na de uitvoering zijn we door het dorpje naar huis gewandeld, waar de vrijwilligers een aardige voorbereiding hadden getroffen en de hapjes en drankjes had klaar gemaakt op de koffer. Heerlijk buiten gezeten op moeders verjaardag ;-)
We hebben nog oude overhemden van pap uitgedeeld, wat sponsorgeld bij kantoor achtergelaten en we zijn nog even gaan genieten van de hapjes en drankjes.
Super leuk! Daarna zijn we bij Tonny en Phoebe geweest. Wat zagen ze er goed uit zeg!!!!! ik was verbaasd hoe hun conditie was! deed mij ook echt goed. Tonny had de tranen in zijn ogen staan van blijdschap en wist niet hoe snel hij bij mij op schoot moest klimmen! de schat!! echt een vriendje! :) phoebe vond tamara erg interesting. even aan het haar voelen, en zich verbazen over onze gezinssamenstelling..;-)
We hebben wat speelgoedjes afgegeven en hebben een heleboel baluni opgeblazen. en tegen de schemer naar t vrijwilligershuis terug gereden met jjingo. de groep had de l ampen uit, en een grote schuimtaart op tafel gezet voor mama. super nice!
Rick heeft vanavond zijn afscheidsfeestje en wij mogen ook aanwezig zijn. Ik hou wel van een feestje, en t is al een tijd geleden dat we hebben kunnen schudden met de billen op die afrikaanse muziekjes. Dus oke, hap hap snel eten en door naar school.
Waar ze een lokaal omgetoverd hadden tot dansvloer.
Rick gaat na 2 maand weer naar huis. Ook hij heeft een top tijd gehad hier..

18 mei
zoals we gewend zijn, gaan we op donderdag op huisbezoek.
We zijn begonnen bij de weg van tonny en phoebe, we hebben mensen bezocht die ik in de loop der tijd heb leren kennen. We hebben de schuin overburen van hun de kleding gegeven die Bianca (mijn collega en een goede vriendin ;-) ) heeft geschonken. Super leuk want... moeder was niet thuis. De kinderen konden ECHT wel wat nieuw goed gebruiken dus ik ben nog wel benieuwd als we moeder nog een keer zien, wat ze van deze verkleedpartij vind! :P het is natuurlijk een behoorlijke verandering haha! de kindjes waren dol dol dol blij!! en wat staan die kleurtjes al die mooie donkere koppies goed hè ! het geluk spat van de foto's af!

toen naar Tonny en Phoebe, want gisteren waren we de kleertjes vergeten mee te nemen. Dus die nog even gebracht. Tonny hoorde ons aankomen en zie foto, hij sprintte door de bosjes heen! en wederom weer zo happy !!

we bleven niet al te lang want we hadden nog meer bezoekjes te doen. We zijn te voet naar mama Naka geweest. (naka is het meisje wat gehandicapt is) Moeder maakt voor mij het een en ander aan souvernirs en ik wilde even mijn ouders en zus showen en natuurlijk ff koekeloeren hoever ze was met mijn bestelling.
van het sponsorgeld prive is besloten door the office om er een water tank van te laten maken. En zo snel als het hier kan gaan zijn we naar het huisje gebracht op de boda waar de tank al gebouwd werd. We mochten nog een handje helpen ook! Prima! ook daar weer een hoop baluni opgeblazen en toen door naar de lunch. vol ochtendprogramma! we gaan na de lunch op weg naar masaka. Maar we maken een korte stop tussen lwengo en pelido want ook mijn pap en mam en zus zijn bere nieuwsgierig naar de ugandese sanne suwandi ! dus daar zijn we heen gegaan. Ook weer wat kleding gebracht en vol bewondering gekeken hoe die kleine krullebol groeit. En ook moeder was helemaal blij en verrast dat ik mijn ouders en zus mee had genomen. Echt prachtig hoe de mensen zo reageren. We kregen net als toen ik met alette bij Sanne was een boel banana's mee.
we hebben met Lwengo groep besloten om bij Frikandelle te gaan bbqen. Anne (v rakai) was naar entebbe om haar vriend te halen. en er was ook wisselweekend dus ja weinig vrijwilligers bij de backpackkers. We waren niet voor 20.00u terug maar daar hadden we gewoon even de S. aan. Tenslotte zijn mijn ouders er die op mij kunnen passen zodat ik geen gekke dingen doe :p hahahahaha ongelooflijk stom maar ook met hun mocht ik niet naar de Ambiance.. dus.... tja.. orde en regels...

Met theo jopie celine en jodie en de fam genoten van de spare ribs. en raad eens... weer aan de prrrrttt (ik dan)

19 mei

ik werd weer moe wakker, en krampen tot en met. Nou ik zal jullie de details besparen maar ik was echt een streefsjees.. pff..
Ik ben weer terug in mijn mandje gekropen en heb nog wat slaap geprobeerd te pakken. en dat lukte. Ik voelde me daarna echt een stuk beter. denk toch echt dat mijn darmpjes het vlees hier niet kunnen verdragen.. maar het is zo llllleeekkkkeeerr!!!! ja.. dat is het zeker, maar ik kan er gewoon hier niet tegen. sta meteen in de sprintstand..
dus.. weer wat geleerd in mijn 5e maand. na 5 maand voor de zoveelste keer last van t buikje, dus geen vleesjesmeer voor sanneman.
Nog even en dan ben ik thuis en kan ik aan de biefstuk van Saddy ;-) maar ook aan de Lamshaasjes in rozemarijnhoningthijmsaus op papa's wijze bereid.. maar ook droom ik al over de kippetjes uit de oven van Opa en Oma! maar ook kijk ik uit naar de Asperges met een beetje vis en die ooeeerlekkere saus (die altijd uitverkocht is bij de E....m...t...è... ;-) he pap) Maar goed... dat was even een impulsieve gedachte tussendoor ;-)

We gaan vandaag met Joseph op pad in Masaka bij een man die de bast van de boom kan verwerken tot textiel. Heel leuk om dit proces te volgen. We hebben uiteindelijk niets kunnen kopen maar dat was ook niet nodig volgens Joseph. We gingen terug naar de backpackkers en hebben laat gegeten. miscommunicatie in de keuken. ik heb ondertussen wel lekker aan mijn fotoboek kunnen werken. Die kan dan weer mooi mee in de koffers met pap en mam mee.

20 mei

geen kerk vandaag. we gaan op t gemak aan doen vandaag. we besluiten om met celine en jodie mee naar t zwembad te gaan. Er kwam tussendoor nog een klein regenbuitje maar dat mag eigenlijk geen naam hebben. We worden eind van de middag weer opgehaald door Anthony. Echt zo fijn om weer terug te gaan naar lwengo. de kinderen stonden weer op ons te wachten en zijn heel uitbundig te zwaaien. we hebben savonds een rolexje gegeten en nog buiten gehangen met de kindjes.

ik heb inmiddels de sponsorroom omgetoverd tot mijn slaapkot. Heerlijk om al mn spulletjes weer kwijt te kunnen. Ook heb ik de restanten kleding van monique netjes gesorteerd, lag beetje weg te stoffen. Morgen gaan we stenen maken, dan kunnen we weer wat spulletjes mee nemen.

21 mei

eventjes wakker geweest vannacht. er was een bruiloft ergens en dat feestje duurde best wel lang. maarja.. oke prima.. hoort er bij. daarna weer in slaap gesukkelt.
Met theo en jopie stenen geperst. pap heeft er plezier in en mam ook en tamara vind het ook erg leuk. De locals hebben wederom ook weer pret om de muzungus die hun eerste ervaring aan het zijn opdoen. We hebben zoals we bedacht hadden wat kleding en fluitjes uitgedeeld. En toen zijn we tegen 1 uur gaan lunchen. We hebben daarna op school geholpen bij de readingclub. Mama had een jongetje die een beetje moeite had met het lezen. Hij herkende slecht de letters en we constateerden dat hij misschien wel een brilletje nodig had..... dit wordt nog vervolgd. we gaan 1 juni met hem naar de opticien.
ook tamara had een leuk leesclubje. en ook papa had genoeg kinderen die de concentratie goed op konden brengen.

22 mei

we hebben op dinsdag altijd healthcenterdag. ik ben niet meegegaan. mama is met celine naar een healthcenter geweest. tamara is niet echt een held in de medische wereld. ze is met pap naar school geweest voor sport en games. Ik ben met theo naar een babytje geweest van elf maand. Het kindje is een maand en 1 week terug verbrand omdat er een olie lamp was omgevallen. Het kindje heeft door de hete olie heen gekropen en heeft hier dus behoorlijk wat schade aan overgehouden. Ik heb brandwondenzalf en vette gazen op de on afgedekte wonden gedaan. de vliegen kwamen af en aan landen op de wonden. het kind had ontzettend pijn en ik voelde me gewoon slap in mijn knieen en ik had het heel erg te doen met het jongetje. Simon werd behandeld in een prive kliniek, maar ik had een beetje het idee dat ze daar opgelicht werden gezien de prijzen die moeder simon moest betalen. theo en ik waren onder de indruk en we wilden dit probleem graag op de schop nemen. We hebben met de locals een overleg gehad en we gaan evt naar masaka naar het ziekenhuis om daar een 2nd opi. te doen.

En toen was het zo ver om dan te gaan lunchen.. en na de lunch zouden pap mam en tam mee naar de backpackkers om daar t laatste avond eten te nuttigen.. maar ook de laatste dag in uganda door te brengen. ..

al met al zijn ze zo blij hier geweest te zijn en hebben ze het ook zeker ontzettend naar hun zin gehad! ... en wie weet komt er een deel 2 aan voor hun... ;-) mam vond het fantastisch en ik ben ook zo blij dat het hun ook allemaal zo positief is bevallen.

23 mei

t laatste ontbijtje. en in de stromende regen nog eventjes naar Masaka toe voor de stofjes en nog wat andere dingetjes. Toen terug naar boven. En de laatste dingetjes in de koffer doen. Miranda haar koffer gaat ook met pap en mam mee en ik houd mooi een lege koffer over dus ik denk dat ik nog 1x de craftmarket ga bezoeken..;-)

met tranen en snotterbellen (weet niet hoe dat kwam maar niet uit verdriet hoor,) namen we afscheid. Ik zie pap mam en tam over 26 dagen.. gek idee.. maar het is toch echt zo. ik was niet super sip of verdrietig maar ik vond het wel jammer dat ze gingen. Uganda heeft zo veel te bieden. En het is meeeer dan mooi dat ze geweest zijn en dat ik ze dingen heb kunnen laten zien. maar het is een kort tijdje hoor uganda in 2 wk. maar dit is gewoon een prachtig land! och.. ik voel al een beetje mijn ogen branden en als ik er dan aan denk dat ik nu ik dit typ vandaag op 25 mei... dat ik over 23 dagen dan thuis ben... pffff wil er nog niet aan denken om al die lieve mensen uit te zwaaien. Je hebt hier zo'n band opgebouwd en ik heb hier gewoon echt ook een half jaar in en tussen de mensen en armoede en community geleefd.. pff. nou ja.. hopen dat we gewoon met een dikke vette glimlach de laatste weken op Lwengo kunnen doorbrengen, wat absoluut gaat lukken. de stroom is helaas uitgevallen maar mijn verhaal staat er op tot aan 23 mei. als er weer stroom is zal ik jullie de rest van de foto's geven:)

Voor nu, goed weekend! en tot gauw...!!

Liefs, Nakajjubi, Sannepan

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Wilma Tijssen

ja hoor daar ben ik weer.
Heb ik nu tenminste ook alvast wat plaatjes gezien van het verblijf van je zus en ouders.
Nou het plezier en betrokkenheid spat eraf.
Geen wonder dat als je in zo'n gezin bent opgegroeid, je besluit om er een half jaartje op deze manier op uit te trekken.
Nogmaals >>> deel nog maar lekker uit, je hebt nu de kans!!!!!!!!

Liefs Wilma

mam

Lieve Sanne: ik zeg maar één ding: ontzettend, geweldig bedankt dat je gekozen hebt om naar Uganda te gaan; je weet hoe moeilijk we het hadden toen je met deze beslissing kwam, maar het is de beste beslissing geweest die je kon maken. Wat een prachtige weken hebben we met jou gehad, wat hebben we veel gezien en we zijn weer even keihard met twee benen op de grond gezet. Wij missen nu al al die lieve mensen met hun lieve glimlach. Hoeveel kun je in twee weken van mensen gaan houden! Dankjewel! En zeker.... we gaan terug... samen of met pap!

Pieter Streefkerk

Hoi lieve San.
Wat hebben wij genoten bij jou in Uganda. Super, super. Heel goed dat wij jou gezien hebben in die jou -en inmiddels ook ons- zo geliefde omgeving. Ben enorm trots op jouw inzet en de manier waarop je het doet. Het enthousiasme, betrokkenheid, inzet en vriendelijkheid naar iedereen. Echt top om dat als pap mee te maken. Met een traan zijn wij vertrokken; afscheid van jou -maar dat gelukkig :) voor maar 3 1/2 week- maar ook het afscheid van die fantastische Ugandezen waar juij al maanden mee te maken hebt. Ik wil met name de liefde en aandacht van Joseph noemen en de betrokkenheid van Djjingo en Anthony. En laat ik ook die lieve Rose en Stella niet vergeten, de lieve adoptiekinderen van ons, Sanne (jouw naamgenoot), de kinderen, de (new) teachers, de andere vrijwilligers waar wij zo fantastisch door opgenomen werden. Ach, wie niet want zij zijn allemaal geweldig. Ik hoop met jou en mam dat e.e.a. een vervolg krijgt. Wat wij konden doen is minder dan een spetter op die bekende gloeiende plaat. Wat jij gedaan hebt inm jouw langtere periode is meer dan een druppel. Ik ben blij dat je binnenkort weer bij ons benmt maar begrijp jouw mixed feelings heel goed. Groet en knuppel. Pap

Wout van Veen

Dag Sanne,

Wat een verhalen en foto's. En wat mooi om dat samen met je ouders te kunnen delen. En gelet op de reactie die ik hieronder lees is dat delen wederzijds!! We wensen je graag ook daar de Geest van Pinksteren toe. Een feest om uit te delen en de wereld in te trekken. Jij doet dat letterlijk en bent dus een voorbeeld als Pinkstermens!!!

Hartelijke groet,
Jolanda en Wout van Veen

maarten

San,

Zo te zien en te lezen hebben je ouders en Tamara volop genoten om bij jou in Uganda te zijn.
Vast prettig om iets van daar met ze te kunnen delen en natuurlijk om gewoon weer eens samen te zijn en flink met elkaar te lachen.
Voor de komende tijd wens ik je nog veel mooie momenten toe, geniet nog maar even goed!!

Liefs,
Maarten

Arie en Marijke Schreuder

Sanne, wat mooi en bijzonder dat je ouders en Tamara ook jouw " leef" omgeving hebben kunnen proeven, jouw enthousiasme hebben kunnen zien !! Nog even .... deze laatste periode zal voorbij vliegen.

naurmoGar

trinken mit Zimt fur die Gewichtsabnahme http://cigopweight.space/9l9zln955342fy-4q6lp.html die letzte beste Di?¤t http://cigopweight.space/j71-8p-scaxq8l3-nw8.html fibra bene per la perdita di peso http://cigopweight.space/7sbr3l3q7yqo3.html k?¶nny?± di?©ta fogy??s http://cigopweight.space/2374zda2h5l645t9ag8.html Video-??bungen f??r die Gewichtsabnahme in den H?¤nden der Home-Video-Frauen http://cigopweight.space/xi3j51-4ekn77rx8que.html dieta energia http://cigopweight.space/yx4u696wi-524ye7k.html gazdas??gos ?©tkez?©st fogy??s http://cigopweight.space/mo65-97ieurk-52q9m-ho7.html massz??zs ?¶v karcs??s?­t?? tiens http://cigopweight.space/n-n373984f71634as4d.html wie viele Kalorien brauchen Sie, Gewicht zu verlieren i http://cigopweight.space/g-fs3-k-d575a9d2.html Ern?¤hrung Lebensmittel f??r Gewichtsverlust von Rindfleisch http://cigopweight.space/u1v7kt9fxs.html Brusnikina Slimming-System http://cigopweight.space/54qh8q82k-d73n44u1-nb8.html Wasser mit Grapefruit und Zitrone f??r Gewichtsverlust http://cigopweight.space/53mz38dm693b-47139f72.html Gewicht zu verlieren 30 kg Echt http://cigopweight.space/9g9-54a9t835d4lf-za.html T?¤gliche Di?¤t-Programm f??r Gewichtsverlust http://cigopweight.space/7m2i887ic4iw453w6.html matrimonio dimensione del menu dimagrante http://cigopweight.space/1nb38a686689lqx.html lehets?©ges az, hogy lefogy, m?­g a doh??nyz??s http://cigopweight.space/a-u1-c91h9m9.html Piano per perdere peso a 10 kg http://cigopweight.space/2i92-f6gax14-9d.html auf Ingwer kann, Gewicht zu verlieren http://cigopweight.space/5r-283r3477-t5sj26.html Japanische ??bungen f??r die Gewichtsabnahme mit Rollen http://cigopweight.space/qn48nl-9-d7n6p.html hogyan kell gyorsan fogyni otthon 20 kg hetente fogy??k??ra n?©lk??l http://cigopweight.space/6t3-83l46jb2u1u8rs7n.html guardare estrema programma di perdita di peso ?? la trasformazione di una serie di http://cigopweight.space/125q8-mai7s-i9n8w898.html Tabata-System f??r die Aus??bung Gewicht f??r Anf?¤nger zu verlieren http://cigopweight.space/765qk86o9b4vnnq47ft.html Dimagrante Utyasheva scaricare http://cigopweight.space/c86659546wzo2cy854.html wie zu Beginn Gewicht Frauen nach 40 verlieren http://cigopweight.space/1d5d8f222h3m5.html dieta speciale per 1 giorno http://cigopweight.space/3l6p7-ph4-887tn727.html hogyan kell meghat??rozni az ide??lis s??lya ?©s alakja param?©terek http://cigopweight.space/5721yt8-kre294k89.html fogy??k??ra gomb??c v?©lem?©nyek http://cigopweight.space/k42-fansket.html pillola di dieta fluoxetina http://cigopweight.space/252xnf8y65-hq768.html olio di lino per la perdita di peso come prendere http://cigopweight.space/6x11nlm8-57.html bellezza stile crema pancia piatta per le recensioni delle donne http://cigopweight.space/459-37b1tg6j-osdrya.html ?‰jszakai zs?­r?©get?©st http://cigopweight.space/9n-liov67999kt-4m1w.html e quanto si pu?? perdere peso con idromassaggio http://cigopweight.space/7y9ehf2-y1grt.html -60 Schlankheits System B??cher herunterladen http://cigopweight.space/87x-pjgqf4872mm34d77.html che era seduto su una dieta di bere http://cigopweight.space/4552lermtea.html Dukan Di?¤t jeden Tag Angriffe http://cigopweight.space/qx6-a-mtkevs.html fogy??k??ra Herbalife Dnepropetrovsk http://cigopweight.space/i48l326o6gn.html farmaco per la perdita di peso dietressa recensioni http://cigopweight.space/p-2bn4-6gpihv.html pasti al giorno per la perdita di peso http://cigopweight.space/45921ws51-6qlj.html Um Gewicht zu verlieren, k?¶nnen Sie Brei http://cigopweight.space/sv97497r-a5953n.html let?¶lt?©s ingyenes hangosk?¶nyv fogy??s http://cigopweight.space/ypf879kfdny3l1-rx.html hogyan kell fogyni ?©s 3 nap http://cigopweight.space/59-ccf1-v1-cw7-69jc9-1-1n.html Dzhillian Maykls let?¶lt?©s ingyenes lapos has http://cigopweight.space/w-mz-wx4y-7ci26m7236.html argomento perdita di peso http://cigopweight.space/v-ad53164739-x96cq8.html fogy??s egy h??nap utols?? el?‘tti http://cigopweight.space/kczt8xho37695c2991ur.html gli effetti della perdita di peso con Glyukofazh http://cigopweight.space/3ij-f14ek97.html bei der Gewichtsreduktion beim Laufen 3 km http://cigopweight.space/1x5-7tj95v8-5v36c6nl34.html hi??nya ovul??ci??, mert a t??ls??ly http://cigopweight.space/38qvc97uq-calp.html program fogy??s m?­nusz 60 ?©rt?©kel?©s http://cigopweight.space/1uzxj42nh-cd471qaw7.html kardi??lis okok elh?­z??s http://cigopweight.space/r412h1622z8zl.html Wie man Gewicht verlieren bei 10 Kilogramm pro Woche Di?¤t http://cigopweight.space/t-o1d61y4bf5d96fh-2n.html was Analysen um Gewicht zu verlieren http://cigopweight.space/pyrm71-cw28b6h59d.html 100 Gr??nde, Gewicht zu verlieren http://cigopweight.space/4cq7fgbc8ao.html Si pu?? perdere peso dalla soda http://cigopweight.space/4e5z94u3947t77z988b7.html come perdere peso con PCOS http://cigopweight.space/1-v54l9stp4-9-9nz6r9.html toj??s di?©ta fot??k el?‘tt ?©s ut??n http://cigopweight.space/m375-135c-6ww.html k??d egy fogy??k??ra http://cigopweight.space/hx7-5w85197-4g5347p7.html Forum cospirazione per la perdita di peso http://cigopweight.space/uv5sq5-l3cmhi-bu21.html Bracciale dimagrimento Bianche http://cigopweight.space/2ht99-ddxuk1.html K?­nai kel lehet fogyni http://cigopweight.space/ff9-5pb-1lizp3v7tj2r.html mennyit kg lehet fogyni egy h?©t alatt, ha van n?©h??ny gy??m?¶lcs http://cigopweight.space/2-i4k3qq9t4.html di?©ta, hogy t??vol?­tsa el hasi zs?­r http://cigopweight.space/8w-prxh53coxjvv-c743.html Di?¤t zur Gewichtsabnahme FUS http://cigopweight.space/6u8zg-49jj-nn31973j677.html hogyan kell fogyni a m??lt h??napban, de an?©lk??l, hogy a sport http://cigopweight.space/h74f8f4-2512i.html Spirulina cromo per le recensioni di perdita di peso http://cigopweight.space/5iyetlak57lb385xf.html Zeller gy??m?¶lcsl?© fogy??s http://cigopweight.space/6ve-q46tp197.html hat?©kony gyakorlatok fogy??s az otthoni vide?? k?¶rnyezet http://cigopweight.space/qt2988rpe65-9l.html J??ga, mint a fogy??s rendszer http://cigopweight.space/5-vmpi-3o74d-133nr.html Drei Tage auf der Kreml-Di?¤t http://cigopweight.space/17t576t9-z81-7v8-2q.html Esegue, per quanto si pu?? perdere peso su molti http://cigopweight.space/373f4h9ohr6f1gy946.html Fungo Reishi per la perdita di peso in quanto ?? quello di prendere

Aiuak563c

http://www.sexyindians.mobi
<a href="http://www.sexyindians.mobi">www.sexyindians.mobi</a>

Sanne Streefkerk

Name: Sanne Streefkerk
Leeftijd: 30

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 21 mei 2012 tot 15 jun 2012

Was vrijwilliger bij Rakai van 26 mrt 2012 tot 18 mei 2012

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 02 jan 2012 tot 23 mrt 2012

Over mij:

Hallo ik ben Sanne Streefkerk 28 jaar en bijna verpleegkundige .
Van 30-12-2011 tot 16-06-2012 , half jaar dus, mocht

Meer...