week 22 :-)

Zo vloog ook wederom deze week zo weer om!

24 mei:

gelukkig zijn paps en mams en tams veilig thuis aangekomen. opa en oma hebben mij nog eventjes gebeld en dat was ook wel weer gezellig.
vandaag zijn theo en ik terug geweest naar baby Simon. en we besluiten om met het kindje naar de byansi clinic te gaan. omdat het toch echt noodzakelijk is. De dokter was ook erg blij dat we deze stap hadden genomen. we hebben besloten om de consulten tot nu toe te betalen van het sponsorgeld.
We hebben nog geen groot concreet doel wat we met het maandelijke sponsorgeld gaan doen en we vonden dit echt ook wel een prioriteit dus zo gezegd zo gedaan. en dus zaten we diezelfde middag nog bij de dokter.
baby simon heeft nog 2 zussen. 1 ervan had nog houten stokjes in haar oren. want ze had wel knopjes/gaatjes maar geen oorbellen meer. ik heb die van mij maar afgestaan. Het meisje sprong een gat in de lucht want o h oh oh wat was ze er blij mee en wat voelde ze zich een dametje!! zo leuk! ik besloot om meer op oren te letten en nu valt t mij pas op hoeveel mensen gaatjes in hun oor hebben maar er zit of hangt niets in. Ik heb t weekend een paar setjes oorbellen gekocht. en die zal ik de komende huisvisit mee nemen.

25 mei

vandaag geen projectwerkzaamheden. de rest van de lwengo groep zou naar de sessey eilanden gaan en ik had eigenlijk geen zin in. ik was ook weer behoorlijk moe en of het nou kwam van de inspannende weken dat mijn fam er was of niet ik weet het niet. ik had gewoon zin om alleen lekker een me myself and i weekend te hebben. ik moest ook nog een rete lange weblog typen en die heb ik toen gemaakt. en een heleboel foto's printen.
en ik wilde mijn nieuwe boek afmaken en gewoon lekker de mooie momenten op foto's her beleven want ik heb echt ontzettend genoten dat ook het thuisfront dit prachtige uganda heeft mogen en kunnen zien!! ik ben met Ruben en Jeroen en Shabira meegereden die onderweg waren naar Masaka en in Lwengo even gestopt waren voor een short meeting met Anthony. Ik ben al snel met mijn kleptopje in de zon gaan zitten. heerlijk!
ik heb ondertussen de nieuwe groep vrijwilligers zien binnen druppelen. Het zijn er dit keer niet zo veel. 3 bij rakai, 2 bij chedra 2 bij foho en thats it.
ik heb 's middags gezellig met ze geklept en kennis gemaakt. ze waren erg benieuwd waar en wat je in masaka kunt vinden, boodschappen kunt doen etc. Ben met Nynke en Ada gezellig bij het kampvuur gaan zitten en toen hebben we gezellig gekletst. ze werkt in amersfoort, doet hetzelfde werk als francien en zo was de avond weer gauw omgevlogen en weer een hoop informatie rijker waarom iemand hier komt voor dit prachtige uganda avontuur. Ieder heeft ook hier weer een mooie motivatie achter deze reis / stap liggen.

26 mei:

vroeg wakker. het was stralend weer. snikheet! nu kan ik jullie niet jaloers maken want ik check regelmatig het weer op nu.nl en het ziet er zo lekker uit!! ook wel fijn voor jullie na dat mottige kwakkelweer .
ada had eerst de lugandese les met nynke en daarna zouden we naar town gaan om daar de mini masaka tour te doen. wat voor mij hier gewoon is moeten zij nog allemaal ontdekken. maar toch geeft dit ook weer zo'n enorm thuis gevoel. logisch want ik ''woon'' hier nu nou al bijna 5,5 mnd ;-)
heerlijk!

na de masaka tour hebben we een heerlijk biertje uit de koelkast van joseph gedronken. mmm heel erg genieten! daarna eten besteld en toen wat foto's in mijn boekje gaan plakken. maar ook de dvd's gebrand met al mijn foto's van de afgelopen 22 weken. ;-) zijn er nog al wat :P

eind van de middag skype nog even aangehad. rose stella hebben ook nog even met het thuisfront gekletst . super grappig!

ik voelde me erg moe dus ben naar bed gegaan rond half 9.

27 mei

weer vroeg wakker terwijl ik moe ben. maar ook weer een behoorlijk gepruttel in mijn buik. u raad wel wat er daarna gebeurde.
even rustig aan doen dan maar weer met het voedsel. Ik heb me nog een keer omgedraaid en toen ben ik na een half uurtje uitslapen (best trots op mijzelf dat t gelukt is) op gestaan. De andere dames wisten niet echt wat ze moesten doen. ik moet zeggen dat dit ook wel een beetje een saaie lome zondag was. het weer was niet zo mooi als gisteren. we hebben gewoon echt lekker gehangen bij de backpackkers. en ik heb vandaag het fotoboek af. heerlijk. vandaag komt de rest van lwengo nog terug in masaka en zal ik ook mijn spullen pakken. ondertussen loop ik ook steeds weer op en neer naar de wc. toch maar testen.
prompt belt celine mij. ze voelt zich ook niet tof en we besluiten om ons vanmiddag nog maar een keer te testen. helaas kwam er een spoedje tussendoor dus konden wij fluiten naar de laborant die zich over de net binnengedragen patient boog.
we gaan morgen wel testen. We zijn bij de frikandelle geweest en besloten samen dan nog een nachhie backpackkers te doen want anders moet er morgen weer op en neer gereden worden en dat is toch ook zonde van de tijd en energie van anthony.

28 mei

met celine om de beurten op de pot gezeten. heel fijn.. NOT. toch testen dus het zal wel weer tyfus zijn.
weer 28000 shilling lichter. groot bloedbeeld laten prikken. en ja hoor,, tyfus. fijn..................... baaaaaaaaaaaaaaallllllllen

weer een hoop pillen rijker. en 68000 shilling voor de medicals betaald.
we hebben in de regen nog onze dieetboodschappers gehaald. en toen zijn we terug naar de backpackkers gereden.

29 mei

we kregen ontbijt op bed van stella en rose. en ook muzungu hond kwam op ziekenbezoek. vandaag ons rustig gehouden. we zouden eind vn de dag terug naar lwengo gaan maar anthony belde ons net op t moment toen we onze spullen hadden gepakt. of hij ons misschien morgen kon ophalen.

30 mei

we hebben onze spullen weer ingepakt en toen hebben we nog tot half 2 gewacht op anthony. hij was maar 3 uur te laat....

terug naar lwengo. heerlijk!

gewoon middagje gerust want het was een beetje disabled middag. er was niet veel te doen.

's avonds hebben we met zijn allen om de tafel gezeten om te bespreken hoe en wat we gaan doen met het sponsorgeld. We besluiten om de fam van baby simon wat extra's te geven door wat materialen te kopen voor in en om het huis.

morgen gaan we op bezoek en inventariseren wat er nodig is.

31 mei

met jopie op bezoek geweest bij de familie van simon. we hebben een lijst gekregen met wat zij wel kunnen gebruiken.

smiddags gaan celine en ik mee de stad in met anthony. ook hebben we de logo's van bureau streefkerk geprint om die op de schoolsweaters te laten printen.
we hebben 2 lappen stof gekocht voor gomez, een solar lamp, een aantal onderbroekjes voor de kids. een 12 koppenmokken met bloempjens, 3 plasticbekers voor de kids. een juspan en nog wat andere materialen.
maandag leveren we die af.

we zaten rond 5u te wachten bij de bananachicks. ik kreeg een flasback naar 14 feb valentijnsdag toen zat ik daar ook met marije, op anthony te wachten.
Nu heeft anthony ook weer van het nieuwe sponsorgeld van francien een bestelling gedaan bij de boekwinkel en dat was de reden dat we dus nu ook weer moesten wachten op mister anthony. omdat het al later werd besloten celine en ik om de meneren te trakteren bij de frikandelle. en daarna zijn we naar huis gereden.

1 juni

we besluiten om mijn verjaardag morgen 2 juni in de backpackkers te vieren. omdat dit het laatste weekend op ons zelf is. en we de andere weekenden gesplitst doorbrengen. ik wil ook niet mt alle andere muzungus mijn bday vieren. deze groep ken ik nu en anne van rakai komt er ook gezelli bij dit weekend om et te vieren.
vanmorgen met tonny en feibee naar t ziekenhuis geweest.
de dokter was erg tevreden en hij heeft beide kids nieuwe aidsremmers gegeven. dat was fijn nieuws!!!! ze zijn iets in kg gegroeid en dus moet de dosering hoger. Ik hoop maar dat ze aanslaan.

daarna nog met de kids en oma bij de backpackkers gegeten. Ze genoten op en top.
ik heb nu wel het idee dat mijn pillen gaan werken en ik voelde ook weer wat meer blijdschap dan ika fgelopen week heb ervaren.
Ik hou echt van die 2 kids!!! en ik hoop dat ik ze ook weer vandaag een fijne dag heb kunnen brengen ondanks het vervelende continue proces en bezoek in het ziekenhuis. Oma was ook vandaag weer zoooo ontzettnd dankbaar!
En dat vind ik ook wel een mooie afsluiter van deze weblog.
Fijn weekend allemaal! en ik ga feesten ;-) nouja.. morgen dan. en dan ook 7 juni want dan vieren we het gewoon op de dag zelf opt project. :) Ben benieuwd wat Joseph in petto heeft voor dit weekend...

Fijn weekend!

xxx San

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

mam

ha die San! Fijn dat het met Tonny en Feibe goed gaat. Maar hopen dat de nieuwe aidsremmers aanslaan, want nog even en je kan het niet meer zelf controleren.. dat is jammer! Als ik je verhaal weer lees en de foto's zie, zou ik zo het vliegtuig weer pakken...
Veel plezier dit weekend en doe iedereen de groeten! Ik weet als geen ander hoe het is om je verjaardag met al deze lieve mensen te vieren!
dikke knuffel!

wout van veen

Dag Sanne,
Wat moet je toch een gelazer met bacterien overwinnen....tyfus!!!!!! Maar ook daar sla je je doorheen. In ieder geval wensen we je graag een hele goede verjaardag toe daar. Bijzonder om dat zo te beleven, vieren. We wensen je graag een gezond (zonder tyfus dit keer....) en gelukkig nieuw levensjaar toe. Hartelijke groet, Jolanda en Wout

Pieter Streefkerk

Hoi San. Weer een verslag waar ik mij van alles bij voor kan stellen. Super dat het met 'onze' kindrs beter lijkt te gaan. Leuk ook dat je die oorbellen weggegeven heb en wat staan ze dat meidje mooi.
Kop op griet, sterkte met de gezondheid. Hoop dat je de laatste 2 weken gezond(er) bent en tyot een goede afronding kan komen van deze fantastische periode in jouw leven. Geniet van de verjaardagviering met jouw vrienden daar. In gedachten zijn wij bij je.
Wij nemen ook alvast een borreltje op jouw verjaardag (of warme chocolademelk; 't wordt 12 graden zondag). Knuffel en kus. Pap

Coby Boot Putten

Hoi Sanne,

Ja, dan ook vanuit Putten onze felicitaties.
We hopen dat je een gezellige dag hebt en veel plezier.

Groetjes uit Putten

nel schenk

Lieve Sanne, gefeliciteerd met je verjaardag.Wat heb je toch steeds pech met die typhus. Wat een
schattige fotootjes van die kinderen met die belletjes.Zaten daar echt stokjes in?
Ja het is wel wat anders dan hier, wat die kleinkinderen van mij allemaal hebben, ook niet goed denk ik.
Geniet van je verjaardag en sterkte met alles.Het was weer een heel verhaal. Leuk hoor.tante Nel

Kees en Alette

Hey Sanne, wat heerlijk om je verhalen te lezen. Wat is kleine Sanne gegroeid!!!en wat ziet ze er goed uit. Lekker dat je weer thuis bent in Lwengo. Je hebt nu een eigen kamer begrijp ik. Wie slapen er nu op onze oude slaapkamer?
Alvast gefeliciflapstaart met je verjaardag. Geniet ervan en vraag of Jane heerlijk porez voor je wil maken. Dat kan je wel weer gebruiken. Wat waardeloos dat je weer aan de pillen moet. Hopelijk de laatste voor je in Uganda. Wat geweldig voor je dat je familie bij je is geweest en mee hebben gedraaid bij Lwengo. Mooi om te lezen.
Fijn dat je ouders en zus nu echt snappen waar je over verteld. Ik ervaar hier dat het gewoon niet uit te leggen is wat Uganda met je doet. De warmte en lieve mensen. We missen ze wel. Wij zitten alweer zo in het drukke leventje hier. Dat onze kussenhoesjes al in Nederland zijn! Maf idee. Fijn dat het gelukt is. Maak er mooie laatste weken van en doe iedereen de groetjes (geeft Brenda een knuffel van me) Veel liefs van Kees en Alette

Sanne Streefkerk

Name: Sanne Streefkerk
Leeftijd: 30

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 21 mei 2012 tot 15 jun 2012

Was vrijwilliger bij Rakai van 26 mrt 2012 tot 18 mei 2012

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 02 jan 2012 tot 23 mrt 2012

Over mij:

Hallo ik ben Sanne Streefkerk 28 jaar en bijna verpleegkundige .
Van 30-12-2011 tot 16-06-2012 , half jaar dus, mocht

Meer...