Hoera! Een bodaboda voor Lwengo

dag lieve lezers!


Wat met een klein wensje of eigenlijk verlangen begon voor de feestdagen... groeide uit tot een groot succes!

Ik kan jullie met trots mededelen dat er een bodaboda aangeschaft kan worden op het project in Lwengo!

Een poosje geleden, deed Anthony (projecteigenaar in Lwengo) een oproepje via Facebook. Hij vertelde dat er dringend een boda nodig was. De boda die hij op de foto liet zien, heeft zijn diensttijd wel gehad. Ik kan mij de vele ritjes er op nog goed herinneren. Geen idee hoeveel, al weet ik zeker dat er meer dan 200 vrijwilligersbillen op hebben gezeten. Oa mijn billen ook! In 2011 toen ik voor het eerst achterop de rode boda sprong... dacht ik... oh lieve help... als dat ding maar boven aan de helling mag komen.. en guess what... we made iT.

Met onze / mijn westerse blik, “screenen” we de boda en denken we al snel, dat ding is niet safe... maar weetje.... hoe harder die kraakte op de rode zandpaden en al slingerende tussen de bananenbomen door... ik hield en hou enorm van een lekker ugandees boda ritje! Ik kreeg er vertrouwen in..

dat vertrouwen is er natuurlijk niet zòmaar! Dat was ook van toepassing als je het hebt over de gemiddelde bodadrivers/bestuurders als je het mij vraagt...

toch liet ik mij er niet van weerhouden om dus van iets wat ik des tijds eng vond, iets positiefs te doen.. “omdenken”...

weetje... die schoolboda is super nuttig. Hij brengt kinderen die echt heel ver van Lwerdeso school wonen (die oranje school waar veel lezers hier ook financieel aan bij hebben gedragen) naar school.


Onderwijs is belangrijk. Kennis is macht. En geld maakt niet gelukkig maar gelukkig maken ze geld.

Toen ik in mijn “rijke” westerse huishouden een 2e hands computer aanschafte... en Facebook opende met mn nieuwe PC... voelde ik mij niet schuldig maar wel enorm “nodig“ en betrokken... ik wilde iets doen..

de afgelopen jaren (voor degene die mij minder intensief kennen of volgden) is er hier veel gaande geweest.
Ik ben des tijds gestopt met Mn verpleegkundige opleiding. Ander werk gezocht. Toen kwam mijn eetstoornis in beeld... maar overwon ik deze en genoot ik steeds meer van een duurzaam herstel. Ik werk helaas nog steeds niet, de opleiding is overigens bijna af! Januari 2018 hoop ik eindelijk Mn diploma te tekenen!

Met dit alles in Mn achterhoofd... vond ik het ook fijn te weten dat het dus beter met me gaat. In een land waar je “alles onder de knop hebt”.
Daar ben ik heel dankbaar voor.

Zo vanzelfsprekend als in Nederland het is, is dat het niet in Uganda.

Terugkomend op mijn beweegredenen ...
ik besloot om dit jaar geen chocoladeletters te eten, noch aan te schaffen voor de Sinterklaasvieringen hier en daar. Tja... leverde nog niet veel euro’s op. Het begin was er. Je kent me... als ik eenmaal iets wil bereiken dan ga ik er met 200% voor!

Ondertussen is Anthony op Facebook online en kletsten we oud en vertrouwd via messenger. Hij was zo dankbaar dat er mensen in Nederland zijn, die een klein steentje wilden bijdragen. Enthousiast deelde o.a. Anthony ook mijn Facebook oproepje. “Hulpsinterklazen gezocht”. Hij was wel benieuwd wie Sinterklaas was... en hoe dit onder de mensen kan leven.. je kent het wel... een glimlach op Mn gezicht.. ik gaf wat uitleg over hoe Sinterklaas hier in Nederland leefde en hoe we dit vierden.

Ineens kreeg ik een onaangenaam gevoel. Jakkes... wat hebben wij het dan toch akelig goed..
mijn Sinterklaaswens, moest lukken.

Weer een oproepje gedaan.

Via allerlei hoeken en gaten, kwamen de kostbare zilverstukken op de rekening van Lwengo kids foundation. (De stichting die actief is binnen Lwengo, omdat Be More helaas weg is uit Lwengo..) men is nog betrokken maar het vrijwilligershuis heeft geen vrijwilligers meer die (net als wat ik in dat half jr deed) een maand op project verblijven. Be more doet nog zat andere dingen. Kijk gerust op de site.

Maar kijk ook eens op www.lwengokids.nl
De stichting stelde hun bankrekening open om donaties te verzamelen.
Dank daarvoor!

Op 5 december hoopte ik de 500€ binnen te slepen. Helaas stond de teller net onder de 500€...

nou... gelukkig ontbrak het mij niet aan creativiteit. Ik besloot om er een kerstwens van te maken.


En zie.... vandaag... kwam mijn wens uit! Het bedrag van 700€ is binnen. En dat, allemaal via 1 Simpel oproepje...

voor mij gaat het niet om de 700€. Maar om het feit dat er veel mensen de moeite hebben genomen, met groot of klein vermogen, dat ieder even stil heeft gestaan bij wat je met 1€ kan bereiken.

Tig donaties ook van 1€, fantastisch!

Het is en blijft geweldig om iets kleins te mogen doen, betekenen.

Mijn hart ligt nog altijd in Uganda.
Ik hoop zeker nog eens terug te gaan als ik een betaalde job heb.. en weer wat spaarruimte heb. Zelf heb ik besloten om dit jaar geen kerstkaartjes te versturen. Ik heb dit budget als gift overgemaakt voor de boda.

Via deze weg, bedank ik kort maar wel persoonlijk ook 2 mensen die zich hard maakten om geld op te halen voor de boda. Beiden hebben op hun eigen manier een projectje opgezet om geld te verzamelen..!

Jasmijn en Eelco. Onwijs bedankt ..!

Dan ben ik nu aan het einde gekomen van mijn blog. Eigenlijk voelt het heerlijk om hier weer wat te schrijven...
om die reden... besloot ik dus ook om van deze boda actie, een verhaal te schrijven. En ik hoop hier nog altijd meer berichtjes te mogen plaatsen.

Want, ontwikkelingshulp is echt fantastisch.. ik ben “besmet “ met het Lwengo virus.. ;) en alle mensen die mij steunen, ben ik dankbaar.
Daarmee heb ik nu alles gezegd wat ik wilde zeggen!


Via Lwengokids foundation, zal het verhaal mbt de boda verder gaan. Schrijf je gerust in via de website als je de nieuwsbrief wil ontvangen of misschien wel een kindje financieel wilt adopteren.. informeer gerust bij mijn ouders Pieter en Marga Streefkerk.


Bedankt lieve mensen! Vrolijk kerstfeest alvast!

;) ik ga een boda boda laten inpakken in kerstpapier voor de school! :)


groetjes Sanne

Previous message | Next message

Reactie toevoegen

Het reageren op weblogberichten is niet mogelijk.

Reacties

Marga Streefkerk

Dat was weer eens als van ouds... een spontane actie van een spontaan mens die dan ook nog eens onze dochter is. Heel erg bedankt Sanne voor je actie en alle mensen die op welke manier dan ook hebben bijgedragen aan dit kleine, maar oh zo belangrijke projectje. Geen vervoer naar school is dus NIET naar school en geen toekomst voor een aantal kinderen die ver van school wonen.

En inderdaad zijn we altijd op zoek naar nieuwe sponsors, omdat ALLE kinderen een toekomst verdienen en dus naar school willen.

Namens Lwengo Kids Foundation: Dank!

Rianne .

Goed bezig !!

Mark

Jeeeee wat geweldig ! Leuk om te zien waar mijn euro naar toe gaat! Ben trots op je Sanne! Ga zo door!

Sanne Streefkerk

Name: Sanne Streefkerk
Leeftijd: 30

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 21 mei 2012 tot 15 jun 2012

Was vrijwilliger bij Rakai van 26 mrt 2012 tot 18 mei 2012

Was vrijwilliger bij Lwengo Nakyenyi van 02 jan 2012 tot 23 mrt 2012

Over mij:

Hallo ik ben Sanne Streefkerk 28 jaar en bijna verpleegkundige .
Van 30-12-2011 tot 16-06-2012 , half jaar dus, mocht

Meer...